Book of Gods

Book of Gods er endnu en spillemaskine, der er inspireret af det gamle Egypten. Læs her om spillemaskinens bonusrunde med free spins og andre spilfunktioner.

Book of Gods

93
93
Bedømmelse
3 Antal rækker
0.1 Min. indsats
243 Gevinstlinjer
5 Hjul

50%

Chance for at vinde

96.4%

RTP

Generelt

Navn
Book of Gods
Udgivet
2018-05-24

Oplysninger om fortjeneste

RTP
96.4%
Chance for at vinde
50
Maks. overskud (x Din indsats)
x10000
Volatilitet
Med-High
Gevinstlinjer
243

Indsats

Maks. indsats
40
Min. indsats
0.1

Book of Gods anmeldelse

Det gamle Ægypten. En ældgammel civilisation, som strakte sig fra cirka 3300 før Kristi fødsel til Alexander den Stores erobring af Ægypten i 332 før Kristi fødsel. Det føles som så længe siden, og dog føler mange af os ikke desto mindre, at vi på en eller anden måde er forbundet med dette, på en gang barske og smukke sted. Det er som om vi har en personlig forbindelse til stedet, også selvom vi aldrig har været i nærheden af Ægypten. Også selvom vi faktisk intet har at gøre med landet rent personligt.

Alligevel vil mange danskere sige, at de føler, at de kender Ægypten og føler sig tæt på det. Om ikke andet, så tæt på den myte, som Ægypten er blevet i eftertiden i hele den vestlige verden. For meget af det, som vi i dag ved om og kender til Ægypten, baserer sig jo hovedsagligt på filmproduktioner og tegnserier, hvis vi skal være ærlige. Det er de færreste som rent faktisk har læst sig ind på den mere seriøse litteratur, eller som har forsket i emnet.

De fleste kender derimod historien, sådan som eftertidens romaner og Hollywood produktioner har fortalt den, om Cleopatra og Cæcar. Vi kender også historien fra Biblen (eller Prinsen af Ægypten) om Moses der ledte sit folk ud af Ægypten, hvor de i generationer havde været holdt som slaver. For Ægyptens storhed er bygget af slaver.

Måske kender vi også noget til de Ægyptiske guder, som spillede en altafgørende rolle i menneskers liv og som er blevet gengivet og portrætteret mange gange på udstillinger og i kunsten.

Nogle har været så heldige at komme i Ægypten som turister og se pyramiderne med egne øjne. Et storslået og fantastisk syn, som får alle til alle tider til at undre sig over, hvordan i alverden det kunne lade sig gøre for mennesker at bygge disse perfekte og overvældende monumenter. Det er imponerende, men også frygtindgydende. Det er en del af det utrolige eventyr, der så mange år efter stadig bliver fortalt, og som et rigtigt eventyr har det både gode og onde sider.

Det gamle Ægypten er en god historie, som vi alle kan relatere til på en eller flere måder, og derfor er det så oplagt og så genialt at bruge netop det gamle Ægypten med dets guder og berømte skriftsprog som baggrund for noget så moderne og så ukompliceret som en online slot-maskine spil. Det har man blandt andet valgt at gøre i slot spillet Book of gods med en tydelig bevidsthed om, at det netop er eventyret og barndomsminderne og vores tidlige fascination af Ægypten, som vi helst vil se. For hvem bliver ikke stadig draget af det smukke, det rene og det storslåede, som vi forbinder med det gamle Ægypten?

Ægypten har dog forandret sig meget på de mange tusind år som er gået. Det er blevet en ny og anderledes nation end det, det var. Pyramiderne ligger der ganske vist endnu, men det er stadig ikke det rene eventyr at være i Ægypten. Så langt fra. Under det arabiske forår blev en diktator væltet i Ægypten, men et nyt regime overtog, som ikke finder sig i kritikere. Det moderne Ægypten står overfor masser af udfordringer, men deres storslåede historie kan ingen tage fra dem, og vi andre deler den gerne med dem.

Unikt og dragende design kendetegner Book of gods

Book of gods er egentlig et klassisk online slot spil, som i sin grundform ikke adskiller sig sønderligt fra sin stamfader, den enarmede tyveknægt. Spillet er således simpelt, men udviklingen af disse spil på en online automat er det så langt fra. På enhver spilleside med respekt for sig selv, kan man i dag se en næsten uendelig række af bud på, hvad et godt tema for et online slot spil er. Det er ikke alle design, der er lige unikke, og i takt med at flere og flere spil med tilhørende temaer kommer til, jo mere kræves der også af spiludviklernes fantasi og evne til at finde lige netop det ubrugte tema, som vil vække genklang i verdens online spillere.

Det mest imponerende ved Book of Gods er derfor spillets meget unikke og tiltrækkende tema og medfølgende design. Det er for så vidt ikke noget nyt eller specielt af et online slot spil har sit eget narrativ og sin egen historiefortælling. Den tid er for længst forbi, hvor en spillemaskine bare var en generisk ting, skønt den kunne være beklædt med smukke eller stærke farver. I dag må selv en online spillemaskine bestræbe sig på at fortælle en sammenhængende historie i et gennemtænkt og gennemført univers. Som spiller har man i dag en forventning om at få en helhedsoplevelse, uanset hvilket type spil, man spiller.

Det er et krav, som man tilsyneladende har taget meget alvorligt, da man udviklede Book of gods. For dette univers er indiskutabelt gennemført i al sin enkelthed. I Book of Gods bliver man som spiller mødt af et så vellavet og gennemført design, at det næsten er som at befinde sig ved indgangen til en tegnfilm af Disney- eller Pixar-kvalitet.

For det første står det fra start helt klart, at vi befinder os hos guderne, for vi er i de højere luftlag. Baggrundsskærmen for spillet er en fin, lyseblå og klar himmel med små hvide lammeskyer på. Det er faktisk som om, at vi står på en balkon eller en terrasse hos guderne selv og kigger ud i verden.

Foroven på skærmen ser man en stenfrise, hvor der er malet fine blå hieroglyffer på. Hieroglyffer var de gamle ægypteres skriftsprog, hvilket gør dem til et af verdens ældste eksempler på menneskets lyst til at formidle til hinanden på skrift. Allerede dengang var skriftsproget et udtryk for civilisation. Med skriftsproget kom refleksionen og eftertænksomheden for alvor ind i menneskers liv, og den der kunne tyde og skrive de fine tegn, var bestemt til et lettere og bedre liv end de, der ikke kunne. Sådan er det jo sådan set stadigvæk de fleste steder.

Det gamle ægyptiske sprog og hieroglyffernes betydning er dog for længst gået i glemmebogen hos de fleste, men enkelte forskere kan endnu tyde det billedrige og fascinerende skriftsprog, som tusindvis af år efter forfatternes død, afslører så meget om, hvordan datidens mennesker tænkte og handlede. I det hele taget var de gamle ægyptere meget orienterede mod tegn og billeder, hvilket også kan ses på de mange gamle ægyptiske monumenter, redskaber, skåle og sarkofager, som selv for lægfolk kan give et meget godt billede af datiden og de folk, der levede i denne hårde, men farveglade verden.

Denne farveglæde og betydningen af skriftsproget er således også taget med i Book of gods. Oven på det himmelrige baggrundsbillede ligger endnu et skærmbillede, hvor selve spillet Book of Gods er placeret. Igen kan vi se stenfrisen med hieroglyffer i blåt, men nedenunder fortsætter et par majestætiske stensøjler, også i blåt og sandsten. En tidsindikator, som alle, især dem der har haft om de gamle samfund i skolen, kan identificere på flere kilometers afstand.

Bagved ses den lyseblå himmel, og så ser vi de uforgængelige og altid genkendelige symboler, som gør at vi med hundred procents sikkerhed kan sige, hvor i verden vi befinder os: de sagnomspundne og kolossale pyramider som i årtusinder har været Ægyptens varetegn og også er en topscorer på listen over verdens kulturarv. Det er de naturligvis på grund af deres alder og størrelse, men nok også fordi de for længst er blevet symboler på, hvad menneskeheden kan præstere, når den vil (og har slaver til at gøre arbejdet). For pyramiderne er også mindesmærker om tusinder af menneskers død, som blev tvunget til at gøre det helt umulige: at lægge kæmpe blok på kæmpe blok, længe før mekaniseringen var opfundet.

Heldigvis er vi spillere ikke inviteret til hårdt arbejde, men befinder os i stedet på terrassen med den kønne udsigt, hvor man næsten kan fornemme en mild brise, der jo altid lufter tæt på vandet.

Foran de knejsende pyramider glimter og spiller overfladen på en flod, som vi må gå ud fra, er selve Nilen, der er naturens udemærkede modsvar til de menneskeskabte monumenter i baggrunden. Nilen, som i sig selv er lige så sagnomspunden og mytisk, som noget andet.

Længere borte kommer en bjergkæde og et stykke frodigt natur, der henter sin næring fra den store flod. Det er idyllisk. Det er indbydende. Det er lige så fint og friskt, som en vellavet tegnefilm.

Alt i alt er der således alene i baggrunden af Book of Gods lagt masser af kræfter og kærlighed i spiloplevelsen. Det hele er meget vellykket og bringer én tilbage til sin barndoms tegneserier og tegnefilm og fascination af eventyrlige steder og tider som for eksempel det gamle Ægypten. Alene baggrunden gør Book of gods til et spil, som er et besøg værd.

Guderne er på spil i Book of Gods

Det er dog ikke pyramiderne eller det gamle Ægypten som sådan, som spiller hovedrollen i Book of Gods, men derimod de ægyptiske guder. Heraf navnet som betyder gudernes bog. Det er disse guder som udgør spillets figurer og symboler. Guderne havde stor betydning i det gamle Ægypten, så derfor er det helt naturligt, at de også spiller en afgørende rolle i Book of gods, der har det gamle Ægypten som omdrejningspunkt. Det var guderne, som befolkningen satte deres lid til og også dem, som de frygtede og regnede med var ansvarlige, når ulykkerne regnede ned over dem. Derfor måtte man ofre til dem og vise dem respekt for at sikre sig deres gunst og undgå deres vrede og misundelse. Guderne bestemte over verdenen, og Farao var deres repræsentant på jorden. På den måde var hans magt velsignet, sådan som despoters magt har været udlagt som velsignet i mange andre kulturer.

I Book of Gods kan du blandt andet møde guden Ra, som er solguden og den øverste gud i gudernes hierarki. Denne guds hoved har form som en falk og er omsluttet af en kobra. I Book of Gods har denne gud fået et mere moderne udtryk med stærke farver og et hårdt blik. Det gælder også for de øvrige guder, som alle har fået nye digitale klæder og udseende.

Neith er en anden gudinde man kan møde i spillet. Hun er mor til Ra og gudinde for krig og våben. Hun afbildes normalt som et menneske bevæbnet med bue og pil. Det er hun også i Book of gods, hvor hun desuden har selskab af gudinden Bastet, som er gudinde for kærlighed og glæde. Hun er til gengæld afbildet som en kvindeskikkelse med et kattehoved. Hun repræsenterer frugtbarhed, erotik og beskyttelse ved svangerskab og fødsel.

Sammen med de øvrige guder, som er en del af spillet, gør de det ud for jokere, bjælder og hestesko, som man ellers ofte bliver konfronteret med, når man spiller på de enarmede tyveknægte, online eller ude i virkeligheden. Det er et godt træk fra spiludviklernes side, for hvorfor skulle disse klassiske symboler, hvor kendte og elskede de end er, optræde midt i det hele, når vi befinder os i det gamle Ægypten?

Det samme gælder i forhold til spillepladen som i Book of gods har form som en tavle, der i sit design lever helt op til det generelle koncept for spillet og er skabt med respekt for fortællingen. Men samtidig er formatet meget genkendeligt, når det drejer sig om spillets kerne. Der er tale om en klassisk online spilleautomat eller en såkaldt slot machine, som alle der har prøvet et hvilket som helst slot spil kan finde ud af bruge.

Spillet sættes i gang ved at trykke på den famøse play-knap, som på de online slotmaskiner gør det ud for håndtaget, der var på de gamle enarmede tyveknægte, som man kunne finde på casinoer og værtshuse overalt i den vestlige verden.

Så snart man trykker på knappen nedenfor spillepladen, begynder de fem hjul straks at køre. Efter nogle sekunder stopper de op, og symbolerne som står i rækker og kolonner, lander på mere eller mindre favorable kombinationer, som potentielt udløser gevinster.

I Book of gods har du mulighed for både at spille for sjov og for penge. Det er selvfølgelig kun i det tilfælde, at du spiller for penge, at du også får en rigtig pengegevinst udbetalt. Ellers er dine gevinster også bare ”for sjov”. Ønsker du at spille for penge, er det bare et spørgsmål om at trykke på knappen i højere side, hvor man tilfører penge til spillet fra sin konto. Herefter er du i gang.

Når spillet sættes i gang, spiller en klimprende energisk musik i baggrunden, som også virker autentisk i forhold til temaet. Det kunne også være en del af et større computerspil. I højre side ses indsatsen og i bunden står resterende saldo samt gevinst.

Udover de forskellige guder, er spillepladen også beklædt med mere traditionelle spillemaskine symboler, så som farverige tal og bogstaver.

Free spins og bonusrunder er en del af Book of Gods

Som i mange andre online spil og slot maskiner på nettet, arbejder Book of gods også med begrebet free spins. Free spins er den engelske betegnelser for gratis runder, hvilket betyder, at man som spiller får en runde eller flere af spillet til at spille for. Også selvom man spiller med rigtige penge. Og det er selvfølgelig i dette tilfælde, at free spins er interessante.

Nogle gange bliver disse spins givet i starten af et spil, når en spiller prøver spillet for første gang. Det gør man med det formål, at spilleren kan få afprøvet spillet inden vedkommende poster penge i foretagendet. Selvfølgelig håber spillets producenter og udgivere på, at de dermed får spillerne hooked på det fantastiske spil, de har lavet, så de begynder at spille for egne penge.

Andre gange kommer gratisrunderne senere i spillet som en del af en spillers gevinst, når de er landet på en god kombination. Dette kan imidlertid også udløse bonusrunder, som enten kan dække over det samme som free spins, det vil sige runder, man får af spillet, men det kan også være ekstra runder, som sender spilleren hen i en ny dimension, hvor der er andre formål, design og gevinster på spil.

Uanset hvad skal man som spiller tage imod disse gratis muligheder for at spille. Især i starten, når man har fundet et nyt spil, som man ønsker at afprøve. Der kan desuden være en fordel i at undersøge, hvor mange gratis runder de forskellige spillesider udbyder på et bestemt spil, samt hvad prisen for en runde er. Selvom man får flere gratis spins på en spilleside end på en anden, hjælper det ikke så meget, hvis den pågældende spilleside samtidig tager en højere pris for en runde.

Held og lykke med dit næste spil på Book of gods!

Book of Gods
93
Bedømmelse

50%

Chance for at vinde

96.4%

RTP