Pragmatic Play donerer €100.000 til redningsarbejde, i forbindelse med jordskælvene i Tyrkiet og Syrien.

Udgivet 01/03/2023
Pragmatic Play donerer €100.000 til redningsarbejde, i forbindelse med jordskælvene i Tyrkiet og Syrien.

Pragmatic Play. den verdenskendte spiludbyder, har doneret €100.000 (744361,09 kr.) til Britisk Røde Kors’ (Gibraltar) redningsarbejde i Tyrkiet og Syrien. Donationen kommer som svar på en appel om støtte, fra Disasters Emergency Committee (DEC), hvor Britisk Røde Kors er medlem.

Tidlig mandag den 6. februar, ramte et jordskælv på 7,8, nær byen Gazientep i Tyrkiet. Bygninger styrtede sammen, og hospitaler, veje og infrastruktur blev ødelagt, hvilket efterlod tusindvis fanget i ruinerne. Senere den dag ramte endnu et jordskælv på 7,5, med større skader til følge.

Tyrkisk Røde Kors lancerede øjeblikkeligt krise respons i det ramte område, der strækker sig til nabolandet Syrien. Dette betød at personale skulle mobiliseres og frivillige instrueres i at deltage i redningsarbejdet med at uddele tæpper og telte, og skaffe lastbiler og mobile køkkener.

Syriske Arabisk røde Halvmåne deltager også i katastrofearbejdet i Syrien, med sundhed, vand og ernæring. De kan melde at 5 millioner mennesker er i fare, eller på anden måde påvirket af jordskælvene.

I skrivende stund regnes 45.000 mennesker for døde i jordskælvende, mens 100.000 er kommet til skade.

Donationen fra Pragmatic Play vil blive brugt, til at fortsætte hjælpearbejdet ved køb af akutmedicin, ly, mad, varme tæpper og vinterudstyr.

CEO ved Pragmatic Play, Julian Jarvis sagde:” Det er i sandhed grufuldt hvad der er sket i Tyrkiet og Syrien. Pragmatic Play er solidariske med alle de der lider under følgerne, og vi er stolte af at støtte Britisk Røde Kors (Gibraltar) og deres bidrag til den humanitære støtte i regionen.
-Vi opfordrer alle til at donere hvad de kan, for at sikre den vigtigre hjælp fortsætter i denne exceptionelt svære tid.

Cdr Edward L Davies RN, formand for Britisk Røde Kors i Gibraltar sagde:” Vi er taknemmelige, for at have modtaget så gavmild en donation fra Pragmatic Play, der vil gå til det fortsatte arbejde med akutmedicinsk indsats, og andre hårdt tiltrængte hjælpeindsatser i de jordskælvsramte områder i Tyrkiet og Syrien.

Vores livsvigtige arbejde fortsætter og vi er taknemmelige for enhver donation, der kan gives til DEC Tyrkiet-Syrien Appel hjemmesiden.