I Danmark har 88% af StopSpillets brugere, spillet før de blev 18

Udgivet 17/05/2023
Ny data kan hjælpe med at forstå problemer med spilafhængighed. Læs det seneste fra Spillemyndigheden her

Samlet information fra Spillemyndighedens StopSpillet hjælpelinje, viser en sammenhæng mellem debut alder for spil og problemer med spilafhængighed.

I Danmark har 88% af StopSpillets brugere, spillet før de blev 18

Det er på baggrund af data fra Spillemyndigheden, de nye tal er fundet. Og det viser en bekymrende sammenhæng mellem problemer med spil for penge og debutalder for spil.

StopSpillet driver en hjælpelinje for folk med problemer med spilafhængighed, og det er på baggrund af data herfra, Spillemyndigheden nu kan komme med nye parametre for indikationer på spilafhængighed. Du kan læse mere om ansvarligt spil her.

Den indsamlede data

Siden hjælpelinjen blev åbnet i 2019, har den modtaget tæt på 2.500 opkald. Som del af opkaldet, spørges brugerne hvor gamle de var, da de første gang spillede med penge.

Svarene indikerer, at 50% af spillerne havde debut som 17 årige, på trods af at den lovlige aldersgrænse for spil med penge er 18 år. 88% af spillerne havde spillet som 25-årige eller yngre.

Andre resultater

Der indsamles meget information, når en spiller, eller en pårørende til en der spiller ringer ind. Andre resultater viser at brugere der ringer ind, har ventet cirka 2 år og 7 måneder, på at række ud efter hjælp.

Pårørende står for 39% af alle opkald til StopSpillets hjælpelinje, hvoraf halvdelen er forældre til spilafhængige. 17% af opkald kommer fra partnere og 17% kommer fra søskende.

Hvor kan man få hjælp?

Der er flere konkrete redskaber du kan bruge, hvis du frygter dit spillemønster er destruktivt. Selvudeluk dig fra dine spillekonto i en periode, mens du tester din spilafhængighed. Du kan også udelukke dig fra spil på danske casinoer, ved at tilmelde dig Rofus.dk og desuden kontakte StopSpillets hjælpelinje på tlf: 7022 2825.

En vigtig tommelfingerregel er, at det skal føles sjovt og rart at spille. Føler du lige pludselig du skal indhente noget tabt, eller oplever du at du bryder dine aftaler om spil med dig selv, så skal du søge hjælp til at få styr på dit spil igen.