Lottotal i Danmark: Historie og baggrund

Lottotal blev lanceret i 1989 i Danmark, og har derfor beriget danskerne med pengepræmier i mange år. Lotto er et af de mest populære pengespil på nettet, og det er der bestemt ikke noget at sige til.
Hver eneste uge – i gennemsnittet – bliver flere danskere nemlig millionærer på grund af lottospillet. Den første dansker blev allerede millionær i året, hvor lotto blev lanceret i Danmark. Så lige fra starten af har danskerne kunnet få alle deres drømme opfyldt!

Selvom spillet har ændret sig en smule i løbet af årene, har det aldrig ændret pengepræmierne eller danskernes drømme. Du kan altid få alle dine ønsker opfyldt med lotto – og vinde en masse penge. Du kan for eksempel blive millionær ved bare 4 rigtige lottotal. I 2008 blev en heldiglottotaldansker millionær. Og ikke bare en ”normal millionær”. Danskeren fik den størst udbetalte lottopræmie nogensinde på bare 38.564.007 kr.

Lotto er et af Danmarks mest populære pengespil, både online og fysisk. Så selvom de fleste danskere allerede ved, hvad lotto er, så er det selvfølgelig ikke alle, der nødvendigvis ved hvad det er. Derfor får du det forklaret her!
Lotto er – som nævnt før – et pengespil, som du både kan spille på et online casino eller gå i den lokale kiosk eller supermarked for at hente en lottokupon. Du vælger herefter nogle tal – eller får dem valgt automatisk – og krydser herefter fingre for at det lige præcist er dine tal, der bliver trukket. Når tallene er trukket kan du tjekke, om du har vindertallene – eller om du har vundet en mindre gevinst. De tal, der bliver trukket, bliver kaldt lottotal – og er derfor det vigtigste ved at spille, og dem du altid skal huske at tjekke for at finde ud af, om du har vundet nogle penge.

Der er derfor spænding og noget at glæde sig til hver eneste uge, hvis du bliver ved med at spille. Du ved jo aldrig! Du kan være den heldige vinder af den næste store gevinst.
Husk at du også kan tilkøbe den populære Joker hver gang, du spiller lotto. Dette giver dig en ekstra vinderchance, og du kan også her vinde en masse penge. Det koster kun 10 kroner ekstra, hvis du vælger også at købe en Joker på din lottokupon. Hvis du også spiller med en Joker, har du en chance for vinde mange flere penge – lige præcist er der 7 millioner i gennemsnit som førstepræmie. Du har kunnet spille med en Joker lige siden år 2000, og den højst vundne gevinst er 50.000.000 kroner, som en heldig dansker vandt i 2015. Det er dog næppe en rekord der får lov til at stå særligt mange år endnu, for trenden har generelt været, at gevinsterne er vokset i størrelse, hvis man sammenligner med før i tiden. Derfor er det næppe utopisk at tro på, at vi får en endnu større jackpotgevinst på et snarligt tidspunkt, og det ville jo absolut ikke være så tosset hvis man kunne være så heldig at løbe med den.

Lotto – Danmarks nationalsport?

Man taler nogle gange i spøg om, at Lotto er danskernes sande nationalsport, og sandheden er da også, at danskerne er helt vilde med at spille Lotto, og lotterier generelt. Derfor er der måske noget om snakken, for de kolde facts er i hvert fald klare. Hver eneste uge er der flere hundrede tusinder af danskere der trofast spiller med om millionerne, og flere og flere af dem vælger i dag at spille med online. Det er derfor, at man i dag måske rent faktisk kan tale om, at Lotto er en central del af den danske folkesjæl. I dag er det desuden muligt at være med hver uge uden undtagelse, og det er jo rart hvis man ikke vil risikere at glemme at købe sin lottokupon. Det foregår som du nok har regnet ud ved, at man tilmelder sig et lottoabonnement. I dag kan man vælge mellem forskellige former for lottoabonnementer, og det kan være vældig praktisk. Man kan selv bestemme om man vil spille med de samme lykketal hver eneste uge, eller om man vil spille med tilfældige numre. Det kan du læse meget mere om i næste afsnit. Fordelene ved et abonnement er ligeledes mange. Det er ikke dyrere for dig, selv om det jo egentlig er en automatisk service som du får ekstra, og det er nemt at både oprette sit abonnement og at sige det op, hvis man senere hen finder ud af, at det ikke lige er sagen alligevel. Derfor vil vi her på Gratischancer.dk også sige, at du ikke tager særlig store risici ved at give dig i kast med et Lotto abonnement. Omvendt kan det jo være, at du er den næste heldige lottomillionær. Dog kan vi ikke love noget! Det er jo som du nok ved kun de allermest heldige der vinder jackpotten i Lotto. Men det er da måske værd at prøve lykken og spille med, når gevinsterne bare bliver højere og højere. Det kan man i hvert fald lige så godt gøre!

Vælg lottotal selv eller få dem genereret automatisk

Det første du gør, når du skal spille lotto, er at vælge dine lottotal – eller du kan få dem valgt automatisk for dig.
Derefter bliver alle lottotallene trukket (efter der er gået nogle dage), og du kan nu finde ud af om du har vundet. Når alle lottotallene er blevet trukket, så bliver de alle vist online. Du kan derfor bare klikke dig ind på Danske Spils hjemmeside, og se om du har fået vindertallene. Hvis du ikke vil tjekke det online, så kan du også gå ned i din lokale kiosk eller supermarked, og få dem til at tjekke for dig. Lottotallene bliver trukket på forskellige tidspunkter og dage, afhængigt af om du har købt en onsdagslotto eller en lørdagslotto. Så husk at hold øje, når tallene er blevet trukket.

Du kan også se vindertallene for Jokeren inde på Danske Spils hjemmeside. Du skal blot klikke dig ind på, hvor der står Joker, så kan du hurtigt finde frem til den rette side. Eller du kan gå ned til din lokale kiosk – præcist ligesom en lottokupon uden en Joker.
For at vinde de højeste præmier i lotto, kræver det, at du hele 7 vindertal. Dog kan du også sagtens vinde en stor pengepræmie med bare 4 rigtige vindertal. Så selvom du ikke er én af de heldige danskere, der løber af sted med 1 præmien, kan du sagtens vinde en masse penge med bare 4 rigtige. Husk at tjekke vinderne hver mandag, så du kan se, hvem der har vundet de helt store gevinster. Du kan heldigvis bare logge ind på din spillekonto og kigge når som helst det passer, eller du kan tjekke din email, hvor du også vil få besked omkring de gevinster du har vundet. Inde på lottokontoen kan man også ændre på sit abonnement, hvis der er noget man gerne vil have ændret, eller man kan ændre på sine lotto tal hvis man ønsker det. Det er ganske nemt og det kan enhver finde ud af.

Udover dette, kan du også være med i puljen om at vinde 1 million kroner hver eneste lørdag. Det er lige meget, hvilken gevinstrække, du er med i. Du kan derfor være super heldig, at vinde et højt beløb, selvom du ikke havde de 7 rigtige vindertal. Så tjek dette hver lørdag aften og følg med i lodtrækningen, hvis du også vil have en chance for at vinde den store pengepræmie.

Sådan spiller du lotto

Nu har du fået svar på hvad lotto, lottotal, en Joker er, og hvor du finder lottotallene og vindertallene henne. Så nu vil du måske også gerne vide, hvordan du rent faktisk spiller lotto.
Der findes flere forskellige muligheder, hvis du vil få opfyldt alle dine drømme og gå i gang med at spille lotto. Først og fremmest, kan du gå ned til din lokale kiosk eller supermarked og bede om en onsdagslotto, en lørdagslotto eller en lottokupon med en Joker. Du kan også klikke ind på Danske Spils hjemmeside og købe en kupon. Derudover kan du også købe lottokuponer via Danske Spils abonnementsservice: Lotto PLUS abonnement. Her kan du spille med hver uge, uden nogen former for besvær. Læs med videre og få forklaret dette abonnement til fulde. Du vil ikke gå glip af det, hvis du elsker lotto, og ikke kender til dette abonnement.

Spil lotto på dine mobile enheder

Nu ved du hvad lotto er, og hvordan man spiller det. Men måske har du ikke nogen computer, eller måske har du ikke tid til at gå ned til din lokale kiosk hele tiden. Så hvordan kan du så ellers komme med i millionchancen og spille lotto? Jo du skal egentligt bare have en tablet eller en smartphone, og så kan du sagtens spille lotto.
Hvis du klikker dig ind på Danske Spils hjemmeside, bliver du helt automatisk sendt videre til deres mobile side. Du kan også downloade deres app, som du finder i AppStore. Du kan desværre ikke downloade appen med Android endnu. Du kan derfor altid tjekke dine lottotal, købe en ny lottokupon eller bare tjekke vinderne ud, lige meget hvor eller hvornår. Tag derfor lotto med på farten, og gå aldrig glip af en ny lottokupon! Så hvis du alligevel keder dig på vej hjem fra skole eller arbejde i toget, kan du altid klikke dig ind på Danske Spils hjemmeside.

Spil fire forskellige lottospil – og tjek dine lottotal

Lotto lyder jo egentligt ret lige til ikke? Men du kan faktisk spille fire forskellige former for lotto, alt afhængig hvilket spil du synes lyder som noget for dig.
Du kan vælge at spille bare den ene form for lotto, eller du kan spille alle fire. Dette er helt op til dig selv, og afhænger kun af dine præferencer. Du kan enten spille Lynlotto, Udfyld selv, Systemlotto eller Lykkelotto.

  • Lynlotto: Denne form for lotto er Danske Spil Lottos mest populære og udbredte spil i Danmark. Her bliver de 10 rækker og 7 tal valgt helt automatisk, og du skal ikke selv tage stilling til hvilke tal, du vil have. Du er herefter helt automatisk med i udtrækningen om milliongevinsten.
  • Udfyld selv lotto: Denne form for lotto, er det helt rigtige spil, hvis du selv vil have muligheden for at vælge dine egne tal. Dog skal du have en portion tålmodighed, da du selv vælger, hvilke tal der skal stå på din kupon. Så hvis du mener, du har svaret på, hvilke tal der kan give dig millionen, så skal du vælge denne form for lotto.
  • Systemlotto: Denne form for lotto er for dig, der kan lide en mere teknisk tilgang til lotto. Her finder du nogle forskellige systemer og variationer, som konstant har skiftende præmiegarantier. Det er derfor et lidt mere kompliceret spil, end de andre former for lotto, og kræver også mere tid. Men hvis du synes det er sjovt, at udfordre dig selv, så er dette en perfekt mulighed.
  • Lykkelotto: Denne form for lotto er for dig, der altid har haft et eller flere lykke- og yndlingstal. Så hvis du har nogle lykketal, kan du sikre dig, at de er med på alle de rækker, som du køber. Du kan vælge helt op til 6 lykketal, og systemet vil herefter finde de resterende tal helt automatisk.

Tilmeld dig Plus Abonnementet – og få dine lottotal tjekket

Som nævnt kort tidligere, kan du tilmelde dig Lotto PLUS abonnementet. Så hvis du har det med at glemme og købe lottokuponer hver uge, er dette klart en god mulighed for dig. Som medlem af dette abonnement, kan du få dine lottokuponer fornyet hver eneste uge – og du behøver ikke engang at røre en finger.
PLUS abonnementet koster ikke ekstra – i forhold til gebyrer eller ekstra omkostninger. Abonnementet er skam også helt gratis. Det er derfor en super service, der klarer alt for dig, og du skal egentligt bare tjekke, om du har vundet nogle penge hver uge – hvilket du også altid vil få besked om.
Selvfølgelig betaler du for lottokuponen hver uge, men dette er også din eneste udgift. Hvis du har vundet en gevinst, bliver det helt automatisk sat ind på din bankkonto – som du har skrevet ind på abonnementet. Du kan altid afmelde dig abonnementet med det samme, hvis du ikke ønsker at spille lotto længere.

Få hjælp af Danske Spils kundeservice

Hvis du har brug for hjælp eller har et spørgsmål til lotto, lottotal eller andet, kan du altid tage kontakt til Danske Spils kundeservice. Først og fremmest kan du dog også tage et kig i deres ”Spørgsmål og svar” kategori. Hvis du ikke finder svaret her, kan du altid ringe eller skrive til kundecenteret. Danske Spil har åbent alle dage fra klokken 9 til klokken 24. Du kan ringe til dem på telefonnummer +45 36 37 19 99, eller du kan skrive en e-mail til [email protected] De besvarer din e-mail hurtigst muligt, og du skal forvente at få svar indenfor omkring 2 timer afhængig af travlheden. Hvis du ikke vil skrive om e-mail, kan du også klikke dig ind på deres Facebook side og skrive en privatbesked hver dag fra klokken 9 til klokken 22.

Det er pt. primært Danske Spil som der udbyder Lotto, men der er faktisk også mindre lotterier i det ganske danske land, og dem håber vi da på snart at se som leverandør af online bingo også. Det er også noget som man med rimelig sikkerhed kan forvente at ske i takt med at teknologien gør det muligt, og at spillerne i stigende grad tager internettet til sig. Så vi ser frem til i fremtiden at se et endnu bedre udvalg af forskellige lotterier på nettet, og er sikker på at det bliver endnu bedre i fremtiden end det er i dag. Så vi har i hvert fald spændt sikkerhedsbæltet og glæder os til at følge med i hvad der sker på lotto fronten i de kommende år.

Opsummering af lottotal

Som du nok kan læse dig frem til er lotto et pengespil, der kan opfylde alle dine drømme. Du kan vinde millioner, og købe kuponer hver eneste uge. Det ”eneste”, der skal falde i din jord, er de helt rigtige lottotal – nemlig vindertallene. Så kryds fingre for at det en dag bliver de helt rigtige lottotal. Husk at tilmeld dig deres abonnementsservice, hvis du aldrig mere vil glemme en lottokupon igen. Der findes ingen anden spænding som at vente på at lottotallene bliver trukket mandag aften, hvis du har spillet. Med sommerfugle i maven sidder du og venter spændt på disse tal – tal som kan ændre hele din verden. Selvom casino også kan være sjovt, så er spændingen noget helt andet, når det kommer til lotto og lottotal. Gør derfor dig selv en tjeneste, og vær med i kampen om at vinde millioner. Du vil ikke fortryde det at spille hist og her eller hver eneste uge. Selvom du ikke vinder den helt store pengepræmie, kan du altid vinde en mindre – og det er jo heller ikke dårligt. Her bliver alle lottotal endda også tjekket for dig. God fornøjelse og held og lykke! Må lottotallene være med dig!

let Lone tell you about casinos
Wow, jeg er helt smadret i dag. Jeg sad og spillede den nye spillemaskine Astro Cat hele natten. Det er mit nye favorit spil. Læs mere om Astro Cat her og se hvor du kan spille det henne!